jelmer alberts

Blog

Een stageplek wérkt!

27 May 2012

Een stageplek werkt

Regelmatig hoor ik van jongeren uit Oost dat ze de grootste moeite hebben om een stageplek te vinden. Met name MBO’ers lopen hier tegen aan, terwijl een stageperiode voor hen verplicht is om te kunnen afstuderen.

UPDATE: StagesinOost.nl gaat op maandag 24 september live, naar verwachting eind van de ochtend.

De jongeren vertellen me dat het probleem tweeledig is: in de eerste plaats zijn er simpelweg te weinig stageplaatsen. Dat leidt ertoe dat ze studievertraging oplopen of zelfs niet kunnen afstuderen. In de tweede plaats zijn de beschikbare stageplekken niet makkelijk te vinden omdat er geen centraal overzicht van is.

Dit vraagt om een oplossing. Daarom werk ik samen met een aantal jongeren uit Oost aan een nieuwe website waar ondernemers stageplaatsen kunnen publiceren, onder de toepasselijke naam Stagesinoost.nl. Het maakt de beschikbare stageplaatsen vindbaar. Daarnaast zullen we ondernemers in Oost informeren over voordelen die een stagiair kan opleveren voor hun bedrijf, in de hoop dat er meer stageplekken “gecreëerd” worden. Tot slot gaan we bedrijven helpen om een gecertificeerd stagebedrijf te worden, een vereiste om studenten te mogen aannemen. De planning is dat we aan het begin van het nieuwe studiejaar (september 2012) live gaan, dus hou Stagesinoost.nl in de gaten!

Ondernemers: u kunt uw vragen stellen of interesse kenbaar maken via bedrijven - @ - stagesinoost.nl.

En voor de goede orde: dit alles komt tot stand zonder één cent subsidie. Dat is de kracht van Oost.

Initiatiefnemer voor de website is Jelmer Alberts, raadslid voor D66 in stadsdeel Oost.
Het idee is verder uitgewerkt met jongeren uit Oost: Mouaad El Fakir, Adil Bensaid, Ahmed Ben Yerrou en Suradj Kanhaisingh. We zijn met advies bijgestaan door Adel Lemsidi van adviesbureau Fyousion en Willem Elzenga, voorzitter van ondernemersvereniging Zakelijk Zeeburg.


Het logo van StagesinOost.nl: 

 

StagesinOost.nl wordt gebouwd door Triquanta, het bedrijf dat door Peter Grond (mede-) is opgericht. Peter woont in Oost en was meteen enthousiast toen ik hem begin 2012 mijn idee voorlegde. Een speciaal woord van dank daarom voor Triquanta, want zonder hen was er niets van de grond gekomen. En dat zonder één euro in rekening te brengen.

Triquanta is specialist in Drupal oplossingen. Drupal is de Open Source oplossing voor complexe websites. Triquanta ontwikkelt op basis van Drupal eigen modules en toepassingen. Voor meer informatie, zie www.triquanta.nl