jelmer alberts

In de media

Parool 19 sept. 2012: "Appelsap krimpt en blijft"

19 Sep 2012

Parool 19 sept 2012 appelsap krimpt en blijft

'D66-raadslid Jelmer Alberts verbaasde zich hierover, te meer omdat eerder was besloten festivals in de parken in Oost toe te juichen. Alberts wilde voorkomen dat Appelsap het slachtoffer zou worden van de nieuwe opvatting en lobbyde bij coalitiepartijen. Alberts: "Als wij ons niet hadden ingezet, was Appelsap naar de rand van de stad verbannen." 'Overigens staat er een feitelijke onjuistheid in de tekst: 

"Een raadsmeerderheid stemde tegen het oorspronkelijke beleidsplan om jaarlijks vijf grote evenementen in het Oosterpark toe te laten. Van die vijf blijft er nu dus één evenement over."

Dit is niet helemaal waar. Er is niet tegen het beleidsplan gestemd: het is door de Raad aangenomen maar gewijzigd door een amendement. Die wijziging beperkt het aantal afgesloten festivals tot 1 per jaar. De vijf grote evenementen per jaar die volgens de oorspronkelijke nota mogelijk waren zijn ook in de gewijzigde nota nog steeds mogelijk. Daar is niets aan veranderd.

Er kunnen dus gewoon 5 grote evenementen per jaar plaatsvinden, maar daarvan kan er slechts één een besloten karakter hebben