jelmer alberts

In de Raad

Er komt eindelijk een speeltuin op IJburg!

06 Sep 2010

Er komt eindelijk een speeltuin op ijburg

Dat is de conclusie van de vergadering van de raadscommissie Openbare Ruimte van maandag 6 september. De speeltuin is het resultaat van een burgerinitiatief van ruim 300 IJburgers.

 

D66 en een meerderheid van de raad kiest voor het Van Goghpark als locatie. D66-raadslid Jelmer Alberts: “Er waren twee mogelijkheden: Rieteiland Oost en het Van Goghpark. Na het afwegen van de voor- en nadelen heeft D66 gepleit om te kiezen voor het Van Goghpark. Vooral omdat het onzeker was of de speeltuin financieel wel op Rieteiland Oost gerealiseerd kon worden en het bovendien meer dan 2 jaar zou gaan duren, áls het al zou lukken. Tempo is voor D66 doorslaggevend, we willen niet nog twee jaar wachten”.

Er zal nu een groot speeltoestel worden geplaatst in het Van Gogh-park, dicht bij 2 scholen en midden in de buurt. In plaats van 2 jaar, zoals bij Rieteiland Oost, zal het speeltoestel in het Van Goghpark al binnen zes maanden geplaatst worden. Bovendien blijft het stadsdeel daarmee binnen het beschikbare budget, geen overbodige luxe in tijden van bezuinigingen. ”Ik ben blij dat een burgerinitiatief zo snel kan worden omgezet in daadkracht en dat er eindelijk meer faciliteiten komen voor de jeugd van IJburg”, aldus Alberts