jelmer alberts

In de Raad

Huiskamerbijeenkomst D66 Amsterdam met Mark Rutte

06 Dec 2007

Huiskamerbijeenkomst d66 amsterdam met mark rutte

Op zes december was Mark Rutte, politiek leider en fractievoorzitter in de Tweede Kamer voor de VVD, te gast in de huiskamer van D66 Amsterdam-bestuurslid Jelmer Alberts om eens stevig van gedachten te wisselen met Amsterdamse D66-leden.Dit artikel verscheen op www.d66amsterdam.nl

Er hadden zich vele geïnteresseerden opgegeven, waarvan er uiteindelijk door loting vijftien werden uitgenodigd. Wat volgde was een interessante avond met een openhartige VVD-leider vol boeiende discussies.

De discussie begon meteen al stevig na een aantal vragen over het immigratie- en integratiestandpunt van de VVD. Ook de manier waarop omgegaan moet worden met de opkomende vergrijzing en hoe veiligheid gegarandeerd zou moeten worden waren onderwerpen waar flink over gediscussieerd werd. Maar de aanwezigen waren het op een aantal punten ook eens met de VVD-voorman, die zeer openhartig was. Rutte’s analyse van de verschillende liberale stromingen in Nederland kon op veel bijval rekenen.
Belangrijkste conclusie na twee-en-een-half uur gedachtewisseling was toch wel dat we elkaar goed weten bezig te houden waar het debatteren betreft, maar dat de verschillen op veel punten overbrugbaar lijken. Bovenal was het een gezellige avond waar zich onder het genot van een goed glas wijn in intieme setting een politieke discussie van niveau ontspon. Door die intieme sfeer durfde Mark Rutte regelmatig het achterste van zijn tong te laten zien. Het bestuur van D66 Amsterdam is vast van plan met deze bijeenkomsten door te gaan, waarbij ook in de toekomst aansprekende sprekers zullen worden uitgenodigd.