jelmer alberts

In de Raad

VIDEOWALL: insprekers over het Oosterpark

20 Feb 2002

Videowall de insprekers over het oosterpark

In de vergadering van 5 september sprak een aantal omwonenden hun zorgen uit over grote festivals in het Oosterpark, zoals Appelsap. Voor een beeld van wat er leeft onder de omwonenden, zie hieronder een videoselectie. Om aan te tonen dat de door D66 aangedragen oplossingen goed aansluiten bij hun bedenkingen. En grote festivals op die manier tóch gewoon in het Oosterpark kunnen plaatsvinden.


D66 neemt de bedenkingen van de omwonenden serieus. Daarom heb ik een aantal voorstellen gedaan om hen tegemoet te komen, zonder festivals als Appelsap naar de rand van de stad te verbannen. D66 wil denken in oplossingen en ruimte geven, niet in verbieden en onmogelijk maken.  Wij vinden de tijdelijke, gedeeltelijke afsluiting van het Oosterpark dan ook acceptabel. Iedereen moet water bij de wijn doen, zowel de festivalsgangers als de omwonenden. Alleen dan komen we er samen uit.

Klik hier
voor een overzicht van de oplossingen die ik heb aangedragen.


De video's: ik heb er 4 geselecteerd.
Drie van de omwonenden en één van Appelsap. Omdat het camerasysteem in de Raadzaal geen insprekers kan filmen zijn de beelden niet bepaald interessant. Maar het gaat dan ook om wat ze te zeggen hebben.

Voor de goede orde: de mensen die in beeld komen zijn allen Raadsleden, géén omwonenden.


Inspreker: omwonende van het OosterparkInspreker: omwonende van het OosterparkInspreker: Joris Methorst, Stichting AppelsapInspreker: omwonende van het Oosterpark
Teken hier de petitie van Appelsap om ze in het Oosterpark te houden.