jelmer alberts

INTERNATIONAL AFFAIRS

Politiek Secretaris bij de Tweede Kamerfractie D66

Sinds november 2014 werk ik als Politiek Secretaris bij de Tweede Kamerfractie van D66. Als zodanig ben ik politiek-strategisch adviseur van partijleider Pechtold en de Kamerleden en ben ik verantwoordelijk voor het bewaken van onze politieke lijn. Daarnaast stuur ik de fractiemedewerkers (+/- 35 man) inhoudelijk aan.

Tot november 2014 was ik al Manager EU Liaison Office bij ING verantwoordelijk voor de belangenbehartiging in Brussel t.b.v. ING's verzekerings- en investment managementactiviteiten. Mijn standplaats was toen het ING House in Amsterdam (de ‘Schoen’ aan de Zuidas) en ik was gemiddeld twee dagen per week in Brussel.

Van juli 2009 tot eind 2012 werkte ik voor het Verbond van Verzekeraars in Den Haag. Ik was daar verantwoordelijk voor de internationale vertegenwoordiging van de Nederlandse verzekeringsbranche bij politici, beleidsmakers en andere stakeholders, met name 80% van mijn tijd) in Brussel.

Voordat ik bij het Verbond in dienst trad werkte ik als 'Deputy Director Government & Industry Affairs' bij Martinair (onderdeel van KLM / AirFrance), als consultant voor overheden bij adviesbureau Berenschot en als politiek assistent van Lousewies van der Laan bij de Tweede Kamerfractie D66.

Meer informatie over mijn loopbaan is te vinden op mijn LinkedIn-profiel: http://nl.linkedin.com/in/jelmeralberts.